The nature

Gambia staat niet alleen bekend om het feit dat oudere mannen en vrouwen hier de eeuwige en ware liefde willen vinden, maar vooral om het zeer grote aantal zonuren en de prachtige vogels. In Gambia leven meer dan 500 soorten vogels in allerlei kleuren en maten. Je hoeft niet eens het binnenland in om al een groot aantal bijzondere vogelsoorten te zien.

Wil je echt de wat zeldzamere vogelsoorten zien, dan zul je wat meer het binnenland in moeten trekken. De Abca’s Creek Lodge vlak bij het dorpje Kassagne is in dit geval een aanrader. Deze prachtige lodge wordt beheerd door Carlijn en haar man Abdoel. Carlijn, een Nederlandse vrouw, heeft samen met haar Gambiaanse man, aan een prachtige creek haar droom werkelijkheid laten worden. De Abca’s Creek Lodge ligt midden in de natuur in een gebied met uitgestrekte mangrove bossen en authentieke Gambiaanse dorpjes. Als je in alle rust de hectiek van de Westerse wereld achter je wilt laten is dit de plek waar je moet zijn.

Onderstaande foto’s zijn genomen in Bakau, Kotu en Tanji aan de kust en in de omgeving van Abca’s Creek Lodge.               [klik op een foto voor een vergroting]

Comments are closed.