Quad tocht

Met ons eigen groepje op een dag een aantal quads gehuurd met deze keer een gids. Voor de verandering gingen wij eens een georganiseerde tocht maken. In voorgaande jaren huurden wij alleen de quads  en gingen dan zelf op pad. Een aantal keer pakte dit niet zo gunstig uit, door o.a. pech onderweg, opgelopen schades en verhuurders die belachelijk hoge schadevergoedingen eisten. Dus dan maar eens kijken of het op deze manier goed zou gaan. Het eerste pluspunt was dat er ook een monteur mee ging op de tocht. Als je nog nooit op zo’n ding gereden hebt is het best spannend, maar na even oefenen vond iedereen het geweldig leuk en konden wij dan toch vertrekken.

het tweede voordeel was, dat wij weer andere routes namen dan normaal en dat wij veel uitleg kregen over de meest uiteenlopende zaken in de natuur.

Uitzicht op Las Terrenas

Een bezoekje aan een koffie plantage en vervolgens langs een Dominicaanse keuken met een bijzonder futuristisch koffiezetapparaat

Daarna nog langs een rubberplantage

En toen pech !

de meerijdende monteur bleek geen overbodige luxe. Door het af en toe ruwe terrein gaan zelfs de best onderhouden quads wel eens kapot. Bij deze brak zelfs een stang af van het besturingssysteem.

Even een kijkje nemen in de schoolboeken van de plaatselijk jeugd en een plaatje van onze monteur, gids en de eigenaar van de quads.

De grote voordelen van een all-in tocht zijn dat je op bepaalde stranden mag rijden, je de monteur bij je hebt bij pech onderweg, een gids die je alle ins en outs kan vertellen over de omgeving en de verzekering is goed geregeld. Dus al met al een aanrader !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.