Schotland

Als er een sprookjesland zou bestaan, dan zou het zeker lijken op Schotland. Het is een prachtig land met een rijke historie. De nationale vlag met het Andreaskruis  is de oudste vlag ter wereld. Schotland heeft 5 miljoen inwoners en is bijna 2 x zo groot als Nederland met zo’n 78.992 vierkante km. Hier heb je dus nog ruimte en veel ongerepte natuur.

Vooral in de Schotse hooglanden is de rust en het mystieke goed te voelen. Een geweldig deel van de wereld om tot rust te komen en te genieten van mooie vergezichten en een oorverdovende stilte.

In de Spey river valley zijn vele Whiskey stokerijen van gote merken te vinden waaronder die van MacGallan. Ook kun je hier tegen betaling een groot deel van het jaar op zalm vissen. Hier worden wel vrij hoge prijzen voor gerekend.

The Raemoir House Hotel in Banchory is een soort museum hotel. Je waant je hier in lang vervlogen tijden. Op het grote landgoed waarop het hotel is gelegen kun je golven en heerlijke boswandelingen maken. Op het landgoed zijn ook  nog bijgebouwen. Deze zijn een stuk goedkoper dan de kamers in het hotel zelf en worden veel gebruikt door backpackers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.