Costa Rica

Costa Rica bij velen bekend als een echt ECO land en dat is het ook echt. Tropische regenwouden met enorme leguanen, brulapen, neusberen, krokodillen en ara’s. Spectaculaire actieve vulkanen en vele outdoor sport mogelijkheden. Dit alles onder beheer van de overheid om ervoor te zorgen dat dit behouden blijft voor het nageslacht. Costa Rica is met 51.000 vierkante km net wat groter dan Nederland, maar er wonen slechts ongeveer 5 miljoen mensen.

ECO lodges en boomhutten om in te verblijven zijn hier dan ook heel normaal en bovendien betaalbaar.

Wij hadden hier, destijds, niet voor gekozen omdat het hele ECO-gevoel daar toen net in ontwikkeling was. Wij zijn in eerste instantie naar de hoofdstad San Jose gevlogen alwaar wij een aantal dagen gebleven zijn. Vervolgens zijn wij, met een binnenlandse vlucht, doorgevlogen naar het schiereiland Samara om in de gelijknamige plaats te verblijven. Voor Hans was de landing op een grasbaan tussen de bomen een van de mooiste dingen om mee te maken. Het daarop volgende verblijf in hotel Belvedere met de leguanen op de takken boven je hoofd en de brulapen kolonie op 30 meter afstand maakten het echt een unieke ervaring.

Uiteraard konden wij niet stilzitten en hebben wij een auto gehuurd om de omgeving te verkennen. In eerste instantie zijn wij naar Montezuma, een voormalig hippie-dorp gereden. De dag erna besloten wij iets verder weg te gaan. Op advies van de eigenaar van het hotel zijn wij naar de vulkaan El Arenal gereden. Wij hebben daar verbleven in een appartementen complex aan de voet van de vulkaan. Op advies van onze hoteleigenaar, niet de eerste die wij tegen kwamen maar een kilometer of wat verderop bij La Fortuna. Scheelde aanzienlijk in prijs en het uitzicht was nog beter. Het had een door de vulkaan verwarmd zwembad met een bar met de barkrukken in het water. Als je daar zittend een borrel nam gierde de alcohol, doordat je in het bijna hete water zat, door je lijf. Natuurlijk geen ramp aangezien je toch niet hard kon vallen.

Voor ons was Costa Rica een land met een hele uitgebreide en bijzondere natuur. Het is goed als dat behouden blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.