El Valle de Samaná

Om bij El Valle de Samaná (de vallei van Samana) te komen moet je eerst door de provincie hoofdstad Santa Bárbara de Samaná rijden, om dan via de boulevard langs de haven de berg op te rijden. In de haven ligt de, door het programma “Wie is de Mol” in Nederland wereldberoemde “brug naar nergens” Hieronder een panorama foto van de haven en de brug.

Op de berg op de T kruising naar rechts en direct na 150 meter de eerste weg naar links in. Deze weg is keurig geasfalteerd, maar dat is helaas slechts de eerste paar kilometer. Daarna wordt deze weg een onverharde hobbelige weg. Na een paar kilometer passeer je een Zippline station, waarna je plotseling voor een riviertje komt te staan. De bedoeling is om door dit riviertje heen te rijden en als je er doorheen bent direct rechtsaf te slaan. Aan het einde van dit weggetje naar links. De weg uitrijden en je komt op een van de mooiste stranden van de omgeving de vallei van Samana.

Dit strand ligt in een enorme baai en bestaat uit twee delen. De twee delen zijn gescheiden door een rotspartij van waaruit een riviertje de oceaan in stroomt. Op het strand waar je met de auto aankomt zijn een paar visrestaurantjes, waar je ook lekker een drankje kunt drinken. Voorbij de rotspartij is een strand, prachtig en leeg. Puur natuur !

Kijk wel uit als je hier de zee in gaat, omdat er vaak een zeer sterke en gevaarlijke onderstroom staat die je de zee intrekt. Ga dus niet te diep het water in !

Ons advies is, ga er niet naar toe ! want dan blijft het lekker rustig 😉 Mocht je toch eigenwijs zijn, ga dan met een goede auto die wat hoger op z’n wielen staat. Helemaal top zou een 4 wiel aangedreven auto zijn.

Comments are closed.