Amsterdam

In de winter zijn soms de grachten bevroren. Niets is leuker om dan door de stad te schaatsen zoals op de banner hierboven.

In winter, sometimes the canals are frozen. Nothing is more fun than ice-skating through the city like you see on the banner above.

De stad, in het Amsterdams ook Mokum genoemd, ligt in de provincie Noord-Holland, aan de monding van de Amstel en aan het IJ. De naam van de stad komt van de ligging bij een in de 13e eeuw aangelegde dam in de Amstel. De plaats kreeg stadsrechten rond 1300 en groeide tot één van de grootste handelssteden ter wereld in de Gouden Eeuw. Bij de laatste telling op 1 januari 2012 had de stad 790.044 inwoners. Amsterdam huisvest officieel als stad de meeste nationaliteiten ter wereld.

The city of Amsterdam, also called Mokum, lies in the province of North Holland, at the mouth of the Amstel and the IJ. The name of the town origans from the location of one, in the 13th century landscaped, dam in the Amstel. The village was given city rights in 1300 and grew into one of the largest cities in the world trade during the Golden Age. At the last count, on January 1th 2012, the city had 790,044 inhabitants. Amsterdam officially hostes the most nationalities as a city in the world.

The canals and buildings of Amsterdam

The redlight district ( de Wallen )

The coffee shops

The Wester tower and Anne Frankhouse

The Dam square monument and Royal Palace

The National Museum with Rembrandts Nightwatch

Just a few sites in Amsterdam

the narrowest house in Amsterdam

 

Comments are closed.