Boca de Diablo

De Boca de Diablo, of te wel de mond van de duivel, is te vinden op de kop van het schiereiland Samana. Het is een aan de kust op een zeer stijle rots gelegen gat in de grond van waaruit een harde loeiende wind komt. Dit gat staat in open verbinding met de zee en de wind wordt danook veroorzaakt door de tegen de stijle rotswand aan beukende golven. Het is erg schrikken als er bij hoge golven ook water uit het gat spuit. Dan weet je echt niet wat je meemaakt. Al met al een leuke rit om te maken en erg mooi om gezien te hebben. Avontuurlijk en bijzonder mooi. In deze prachtige omgeving zijn in 2015/2016 een groot deel van de opnames gemaakt van het programma ‘Wie is de mol.’

Het is wel gaaf om te weten dat de kust aan deze zijde van het eiland een tektonische plaat betreft die omhoog is gekomen vanuit de oceaan. Daar waar je dus loopt is dus de vroegere zeebodem. Het zijn dus zeer oude koraal formaties. In de Caliche mijne worden nog steeds 18.000 jaar oude fossielen gevonden van zee-egels en andere zeedieren.

De weg naar de Boca is vrij slecht maar het is zeker de moeite waard om naar toe te rijden. Hieronder nog een foto van een klein “spuitgat” die te vinden is op ongeveer 5 km van Boca de Diablo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.