ZUID AFRIKA – Hermanus

Half januari 2019 vertrokken wij, samen met onze buren naar Hermanus Zuid Afrika. Zij waren al meer dan 30 keer naar dit prachtige land geweest en hadden er zelfs een huis gehad. Nu huurden zij een groot huis in Hermanus, gelegen aan de zuidkust en hadden ons gevraagd of wij misschien met hen mee wilden. Nou dat was niet tegen dovemansoren gezegd.

Hermanus is een prachtig stadje, dat ongeveer 1 1/2 rijden van Kaapstad ligt in de richting van ‘de Tuinroute’. In de bergen achter Hermanus is een van de vele wijnroutes te vinden met de mooiste wijngaarden. Vooral in de ‘Hemel en aarde vallei’ en bij het nabijgelegen Stanford zijn prachtige wijnhuizen gevestigd met als één van de bekendste Raka.

In Hermanus aangekomen bleek het huis op z’n zachtst gezegd niet tegen te vallen. Hier zouden wij het wel een tijdje uit kunnen houden.

Een werkelijk prachtig huis dat gelegen was op ongeveer 500 meter van het strand. Het had een enorme woonkeuken, een mooie woonkamer met terras en vier slaapkamers met elk een eigen badkamer.

       

Hermanus heeft ongeveer 12.000 inwoners, een golfbaan, veel heerlijke restaurants, twee grote winkelmalls, een prachtig breed zandstrand met het strandrestaurant Dutchies met zijn bitterballen. Er zijn heel veel kunstenaar en galeries, schitterende huurwoningen, knaagdiertjes die Dassies heten en een super leuke country market op zaterdag. Regelmatig zijn er dolfijnen voor de kust te zien en in het seizoen zijn de Zuidkapers, zeer grote walvissen van de partij. Het hele jaar door zijn er families Bobbianen (Bavianen) die de huizen nabij de bergen binnen proberen te komen op zoek naar eten.

 

 

 

 

 

Comments are closed.