Bangkok – กรุงเทพมหานคร

De laatste dagen van de vakantie hebben we doorgebracht in Bangkok. We sliepen in het Navalai River Resort aan de oever van de Chao Phraya rivier. Een heel lekker hotel vlak bij de het centrum, Khao san road en de backpackerswijk. Bangkok, กรุงเทพมหานคร (Krung Thep Maha Nakhon) is de hoofdstad en met 8.160.522 geregistreerde inwoners (juli 2007) tevens de grootste stad van Thailand. De bevolking van de hele agglomeratie wordt geschat op zo’n 15 miljoen inwoners. De stad is gevestigd op de oostelijke oever van de Menam (Chao Phraya-rivier), dicht bij de Golf van Thailand.

Zelf hebben wij het nog niet gedaan, maar een echte aanrader is om een fietstocht te maken door het Chinatown van Bangkok met Co van Kessel. Co zelf is helaas overleden, maar dit orginele idee om de stad op de fiets te verkennen wordt nog steeds in ere gehouden. Vrienden van ons hebben het gedaan en de foto’s en de verhalen waren geweldig. Volgende keer gaan wij zeker deze tocht door Bangkok maken. Advies was wel, neem de vroege tocht, want dan is het nog niet zo snik heet in de stad. Deze fietstocht is vooraf te boeken via het internet.

Hier onder een impressie van de omgeving van Khao San Road. De wijk van de backpackers.

De tweede dag in Bangkok zij we de stad gaan verkennen en zijn we lekker uit eten geweest. Hieronder de foto’s van deze enerverende dag die we begonnen in Chinatown.De De eerste tempel die wij bezochten was Wat Traimit in hartje Chinatown, waar de enige echte massief gouden Buddha staat. Deze is 31/2 meter hoog, weegt 5,5 ton en is onwaarschijnlijk veel geld waard. Na Na dit bezoek zijn we een wandeling gaan maken door Chinatown om uiteindelijk uit te komen in River City, een shopping mall waar we tussen de middag heerlijk gegeten hebben. Na Na de lunch met een longtailboot het water op, voor een tocht van 2 1/2 uur over de Chao Phraya rivier en door de klongs (grachten) van Bangkok. We hebben nog een tussenstop bij de botenloods van de Koning gemaakt. Daar liggen zijn oorlogs drakenboten. Sommigen zijn wel 45 meter lang en alle boten hebben een kanon in de zeer indrukwekkend boeg.

Comments are closed.